Info Utile

Vizitarea pacientelor

La stabilirea regulilor în acest domeniu a trebuit să facem un compromis între asigurarea unui climat familiar (condiționat printre altele de prezența în preajmă a celor iubiți) și asigurarea condițiilor optime pentru vindecare/refacere (ce persupune liniște, lipsa surselor de infecție).

În acest scop am renunțat la orele stricte de vizită, dar nu și la anumite reguli:

  • vizite scurte (5-10 minute în terapie intensivă, până la 30 minute în saloane). Atât după operații, cât și după naștere liniștea și repausul sunt esențiale pentru procesele de reabilitare și vindecare. Pe de altă parte, mai mulți aparținători sau un aparținător care stă cu orele v-ar deranja în repausul necesar
  • purtarea botoșeilor și a halatului de protecție, așezarea aparținătorilor doar pe scaunele din saloane, nu și pe pat
  • primirea în salon doar a unui vizitator, în caz de mai mulți vizitatori primirea acestora pe hol
  • florile cu pământ nu sunt permise în spital, florile tăiate sunt interzise în saloane, le puteți păstra doar în casa scărilor și pe hol și le duceți acasă la plecare
  • în cazul copiilor preșcolari, scolari mici și la persoanele răcite este necesară purtarea măștilor de protecție, deoarece sunt surse de infecție – periculoase atât pentru nou-născuți, cât și pentru unele lăuze cu imunitate scăzută
  • în caz de carantină anunțată de DSP, măsurile de precauție pot fi și mai severe
  • dacă în timpul vizitei în salon sosește medicul curant sau cel de gardă, aparținătorii sunt rugați să elibereze salonul pentru câteva minute
  • după ora 21 și înainte de ora 7:30 vizitele sunt interzise. La ora 21 toți aparținătorii trebuie să părăsească spitalul. Sunt acceptați doar aparținătorii pacientei care este în travaliu sau în operație.

 

Plata serviciilor

 

Serviciile oferite de spitalul nostru sunt contra-cost, nu suntem în stare contractuală cu CNSAS privind plata serviciilor. Avem contract de colaborare cu asigurători privați – Allianz, Signal iduna, Europ Assistance – care au pachete ce includ și serviciile oferite de noi.

Tariful serviciilor trebuiesc discutate cu medicul curant și cunoscute la internare, plata se va face la recepție pe parcursul internării.

Având în vedere ca sămbâtă dupămasă (după ora 14) și duminica nu funționează recepția, se recomandă ca pacientele care vor pleca în această perioadă să-și achite spitalizarea până sâmbătă la ora 14. Plata se poate face numerar sau cu cardul, doar în RON (lei românești).

Serviciile de spitalizare sunt oferite în pachet, adică tariful afișat cuprinde intervenția propriu-zisă, anestezia, îngrijirile post-operatorii, anumite analize de laborator (hemoleucogramă, coagulogramă și VDRL), servicii de cazare, alimentație adaptată, medicația, îngrijirile acordate nou-născutului (în cazul nașterilor), servicii speciale (consultanță psihologică).

Există și servicii suplimentare, opționale, cum ar fi screeningul metabolic la nou-născut, vaccinarea anti-D (Rh), etc care vor trebui plătite separat. Cheltuieli în plus pot apărea în cazuri speciale când este necesară participarea unui alt specialist la intervenție (chirurg, urolog), când se descoperă o patologie asociată ce necesită investigare imediată, consult interclinic, analize deosebite. Oportunitatea și prețul acestora vor fi discutate cu pacienta și asumate de aceasta.